==========================================
Slik tilbereder du rå pølser

Pølsene våre er som regel rå. Det betyr at de må tilberedes og gjennomvarmes før du spiser dem.

Her er en liten guide.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Steking

1. Vi liker en støpejernspanne aller best. Du trenger ikke bruke stekefett, pølsene kommer til å slippe litt.

2. Sett platen på middels varme. La pannen bli varm før du har i pølsene. Vi liker å vente med å klippe dem fra hverandre til de har fått litt varme. Da mister man mindre væske (tror vi).

3. La pølsene bli ordentlig brune og fine på den ene siden før du snur dem. Da vil de også slippe pannen uten å sitte fast så lett. Dette tar som regel 4-6 minutter.

Det kan være fint å steke pølser i en panne på bålet! Her ser vi pølser i to forskjellige kalibre. Normalt er det bedre å steke tynne pølser på høyere varme enn tykke. Dette for at de skal få tid til å brune ordentlig!

4. Snu pølsene, vent ett minutt og skru ned varmen. Nå kommer steketiden an på hvor tykke pølsene er:

Langefingertynne (fåretarm, f.eks. Merguez): 4-6 minutter.

Stearinlystykke (svinetarm 27-19, f.eks. Toulouse): 6-8 min

Champagneflaskehalstykke (svinetarm 36-38, f.eks. Julepølse): 9-11 min. Snu tilbake og stek 2-4 minutter til.

5. Pølsene er ferdige når de kjennes faste. Du kan gjerne ta et prøvesnitt i en pølse. De skal være gjennomstekt, men må ikke ligge så lenge at de blir tørre.

6. Om det er vanskelig å få dem helt gjennomstekt (gjelder særlig tykkere kalibere), kan du legge pølsene litt på ryggen! Balanser dem mot hverandre eller mot kantene på stekepannen.

Her har vi først brunet pølsene og så stekt dem ferdig med grønnsaker i ovnen.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Grilling

Vi liker aller best å grille IOm-pølser. Ikke bare blir det godt, det er gøy!

1. Ikke overdriv mengden kull! Pølsene skal ha forsiktig varme.

2. Fyr opp i god tid. Det er best om glørne får tid til å roe seg litt før du begynner å grille. Man pleier si kullene skal være dekket av hvit aske. (En annen tommelfingerregel er at varmen er perfekt når du er ferdig med å grille!)

Å grille er meningen med livet. På en grill av litt størrelse kan du også grille tilbehør! Et eksempel: Grill hjertesalat, ha i en jerngryte (også på grillen!) med erter, smør og sitron. Server i brød med sennep og majones- eller rømmedressing.

3. Det kan være lurt å ha et område uten kull som du kan flytte pølsene til om de trenger å hvile, eller om det blir mye flammer.

4. Følg godt med! Ikke legg på en haug med pølser og gå og gjør noe annet. Om pølsene blir for fort varme kan de sprekke. Da smelter fettet ned på kullene og du får mye flammer.

Styreleder i flammehav. Her har han en vannflaske, men det kan også være lurt å flytte på pølsene, mener daglig leder.

5. Har skaden skjedd og du står i midt et flammehav? Hold hodet kaldt, pust gjennom nesen og flytt pølsene vekk. Det kan også være lurt å ha en sprayflaske med vann i beredskap.

6. Grill pølsene til de er gjennomstekt, men ikke la dem ligge for lenge på grillen. Et tips er å ha en panne med lokk på grillen. Den kan du legge pølsene i mot slutten så de gjør seg forsiktig ferdig.

==========================================
Åpne i nettleser
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Gå til nettbutikk
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Meld av nyhetsbrev
==========================================